17 Ekim 2017 Salı

Elektriğini Kendisi Temin eden Cihaz Geliştirildi

Elektriğini kendisi temin eden cihaz geliştirildi. Yakıta gereksinim duymadan gereksinim duyacağı elektriğini kendisi temin eden cihaz geliştirildi. Buluş sahipleri, bu tür bir cihaz dünyada yok ifadelerinin kullanarak geliştirdikleri cihazlarının sahip çıkılmasını belirttiler.

Elektriğini kendisi temin eden cihaz geliştiren buluş sahibi ilham kaynağı olarak hayal ettiği tasarımını gösterdi. Buluşu için eski araba motorunun bazı parçalarından yararlanarak neodyum mıknatıs ve bobin kabloları uygulayarak yakıta gereksinim duymayan, akü takviyesi ile işlev gören ve aynı zamanda ihtiyaç duyacağı elektriği de kendisi tedarik eden motor geliştirdi.

Uzun bir zamandır yurt dışında yaşana buluş sahibi, yurt dışında çalışırken sürekli olan bu tarz bir yapmak fikrim bulunuyordu. Emeklilik döneminde gerekeli olan vakti bulunca 2 sene önce ülkeme geri döndüm. Düşündüğüm projeyi burada yer alan esnaf arkadaşlarıma aktardım. Onların da büyük itinalı ve yardımıyla 9 ayda yakıta gereksinim duymayan buluşumuza ürettik, ifadelerini kullandı.

Geliştirdikleri motor adına yurt dışında patent müracaatı yaptıklarını belirten buluş sahipleri, bir ay sonra patent müracaatımız karara bağlanacak. Dünyada bu çeşit bir motorun bulunmadığına ilişkin müracaat kağıtlarımız geliyor. Geliştirdiğimiz bu motorun Almanya patentine sahip olmayı düşüneneler oldu. Fakat bu durumu ben kendime kabullenemedim bir Türk olarak ülkeme geri gelip bu buluşu halkıma mal etmeyi arzuluyorum. Ülkemde bir arzu eden olursa ona temin ederiz. Buluşumuz bu sanayi esnafı arkadaşlarımızla beraber geliştirdiğimiz ortak bir çalışma ürünü. Bu tarz bir cihaz yer yüzünde yok,bu bir ilk. İstediği elektriği kendisi üretebiliyor..

Mucitler, bu işe arkadaşının düşüncesi ile yola çıktıklarını belirtirken, buluşumuz için bobinleri sardık ardından da hesaplamaya geçtik. Yaptığımız hesaplamalarda sonucunda buluşumuza bu şekli aldırdık. Elektrik makineleri kendini soğutma gereksinimi duymaktadır sebebi ise elektrik makineleri belirli seviyedeki elektriği ısıya çevirir. Bu ürünümüzde ısı enerjisine dönüştürüyor. Oldukça az oranda olmasından dolayı kendini soğutmaya gereksinim duymuyor. Neodyum bulunan mıknatısın sağladığı enerji sayesinde gereksinim duyduğu enerjisi de tedarik eden bir cihaz hazırladık. Burada prototip şeklinde ürettiğimiz makine bobin ve mıknatıs adetlerini çoğaltarak otomobil, uçak gibi dev araçlara takılabilir. Oldukça fazla güce de çevrilebilir. Ufak boyutlarda da arzu ettiğimiz oranda üretimde bulunabilir açıklamalarında bulundu. 

Prototip şeklinde üretilen motoru yakıta gereksinim duymadan çalıştıran mucitler, geliştirdikleri buluşun dünya genelinde tek olduğunu ifade ederek devlet görevlileri ve endüstri firmalarının sahip çıkmasını talep ettiler. 

x