19 Eylül 2017 Salı

Ege’de 4. Ülkeler Arası Tasarım Çalıştayı Düzenlendi

Ege’de 4. ülkeler arası tasarım çalıştayı düzenlendi. Türk - Japon ortaklaşa Ege bölgesinde organize edilen çalıştayda, öğrencilerin geliştirdiği mavi yolculuk ve yat kiralama alana adına deniz araçları tanıtıldı.

Ege’de 4. ülkeler arası tasarım çalıştayına, Bodrum’da organize edilmesinin yanı sıra, etkinliğe, öğrenciler ve akademisyenler dahil oldu.  Bodrum'un çeşitli yerde 2 gün araştırmalarda bulan yaklaşık 25 öğrenci ve akademisyen, araştırmalarının ardından bölgeye has deniz araçlarının gerek geçmişine gerekse günümüze rehberli yapan yat ve tekne üreticilerini ve Bodrum Deniz Müzesini ziyarette bulundu.


Öğrencilerin tasarladığı projeler, çeşitli sektör temsilcilerinin katılımı ile sunumu yapıldı. Çalıştayla 2 üniversitenin tasarım sınıfları öğrencilerini bir çatı altına topladıkları belirtilirken, Türk ve Japon öğrenciler bir hususla ilişkin fikir ürettiler. Tasarım düşünceleri bakımından değerli bir proje. Bu öğrenciler önümüz içim birer tasarımcılardır. Bu onların ileride yapacakları çalışmaları adına da oldukça önemli bir deneyimdir, şeklinde açıklamalar yapıldı.