8 Ağustos 2017 Salı

Drone'lara Yeni bir Patent Daha


Drone'lara yeni bir patent daha. Amazon şirketi, Drone cihazını ticari işlerinde kullanabilmek için pek çok uygulama yapmasının yanında farklı patentlere sahip olmuştu. Son bilgilere göre firma, drone cihazının kullanımlarını çoğaltacak bir patent daha aldığı ortaya çıktı.

Drone'lara yeni bir patent daha. Amazon firması, drone’larını ticari işlemler görebilmesi adına çalışmalarda bulunuyordu. Bu konu kapsamında çalışmalarda bulunarak değişik analizler yapan firma, cihazlarına, ürün kargosu için paraşütlü yardımcı teslimatına birden çok patent sahibi oldu. Bu cihazların teslimat yani kargo görevini yapabilmesi adına önünde bulunan engel cihazların uzun süre havada durumamasıydı.

Bu sorun üzerine çalışma yapan firma, tescil ettirdiği drone alınan son patent ile bu problemi aşmak adına bir düşüncesinin olduğunu belirtiyor. Firmanın; trenlere, kamyonlara ve gemilere entegre edilebilen mobil drone merkezi patentine onay geldi. Şirketin patent dosyasına göre, firmanın tasarlayacağı bu istasyon, farklı cihazlara entegre edilebilen drone taşımacılığının yoğun olduğu alanlarda cihazlara hız sağlayacak olması ile birlikte şarj ve bakıma gereksinimi olan cihazlara da en kısa zamanda yeniden işlem görebilir duruma getirecek. Bu durumların yanı sıra istasyonun koyulduğu cihazda sürekli hareket ederek bu cihazları izleyecek.


Taşımacılık Aşamasında Esneklik Sağlayacak


Şuanlık drone hakkında uzun bir mesafe alamayan firma, bu patentini kullanıma sokup sokmayacak belirsizliğini koruyor. Pek çok teknoloji devlerinin düşüncelerini yaşam bulmadan, patent alıyor sonrasında ise o patentleri bir tozlu raflara kaldırdığı gibi Amazon şirketi de bu patentine aynı şekilde davranabilir. Yine de onaylanan patentlerin bu dev şirketin bu konudaki kararlılığını gözler önüne seriyor. Yapılacak açıklamalarda yeni patent hakkında şuanlık bir açıklama gelmese de şirketin drone kullanım hedeflerinde bu mobil drone istasyonunla da karşılaşabiliriz.



Dev firma, taşımacılık doğrultusunda esneklik elde edecek bir patente sahip olsa da, bu cihazları, başka bir araç yardımı ile ürün taşımacılığına hazırlayarak hava taşımacılığı hedefleyen firmalar bulunuyor. Drone'ları bu hizmette kullanıma sokma doğrultusunda Amazon kadar kararlı olan UPS de bir servis cihazında otonom drone'ları hazırlayıp teslimatta kullanmak adına gerekli denemelerde bulunuyor.