22 Ağustos 2017 Salı

Apple'dan Adından Söz Ettirecek Patent

Apple'dan adından söz ettirecek patent. Apple şirketi patentini aldığı 3D teknolojisi sayesinde uzun süre hafızalarda yer edinecek gibi. Dev şirket, patentini aldığı 3D teknolojisi ile adından oldukça söz ettirecek gibi.

Apple'dan adından söz ettirecek patent, çoğaltılmış gerçeklik konusunda şuana kadar tüm bildiklerimizi unutturacak düzeyde etkileyici görünüyor. Apple aldığı patent ile, teknoloji devinin arttırılmış gerçekliği daha gerçekçi bir tecrübe boyutunu alacak, 3D haritalama teknolojisi kapsamında araştırma yapıldığına işaret ediyor.

İlk kez Patently Apple'da görücüye çıkan patent, transparan bir yapıya ışık verildiğinde, ışığı "yapılı ışık" kalıbına çeviren bir sistem belirtiyor. Bu kalıp ardından bir sistem tarafından algılanması ile birlikte cihaz önünde bulunan fiziksel yapıların mesafesini ve biçimini ölçebiliyor.

Kısaca; telefon ekranınızda dünyaya elektronik ürünler "koymak" adına kamerayı uygulayan sistemler, yeni teknoloji sayesinde bu nesneleri üç boyutlu alanda görünmeleri gerektiği biçimde gösterecek. Günümüzdeki gerçeklik aktörleri, ekranda yer alanların üzerine geliyorlar, asıl dünyada gerçekte arka kısımda olup olmaması gerekip gerekmediğini algılamıyor.

Enteresan teknolojilerden biri de, patentte gözlemlenen el. Patenti alınan teknolojiyi bulunduran Apple cihazların, AR özelliklerinin yalnızca elleri oynatarak kullanılabileceğine belirtiyor.

Microsoft şirketinin teknolojisi olan HoloLens'te bu tarz el ve kol hareketlerini algılayabilme özelliği bulunuyor, fakat bu hareketler "evet" yada "hayır" komutları adına var. Apple'ın ürettiği bu teknolojisi, dijital nesneleri elinizde döndürebilme hareketlerine olanak verebilir.

Bu yalnızca bir patent müracaatı adına, cihazın yakın zamanda yüzü görememe olasılığı da var. Apple devamlı patentlere müracaat ediyor ve bu patentlerin az kısmı hayat buluyor. Fakat arttırılmış gerçekliğe ne seviye odaklanıldığını aklımıza getirsek, bu yada benzer bir sistemi yakındaki bir cihazda karşılaşma olasılığımız çok düşük görünüyor.