12 Temmuz 2017 Çarşamba

Ulusal Klavyemiz Koruma Altına Altındı

Ulusal klavyemiz koruma altına altındı. Milli klavyemiz tescil edilerek koruma kapsamına dahil edildi. Q klavyenin alternatifi olan F klavyeye göre dilimize en uygun bakımdan üretimi gerçekleşen yeni klavye, tescil edilmesi ile birlikte koruma altında alınmış oldu. Yani 60 yılı geçen bir sürenin ardından yeni bir milli klavye üretilmiş oldu.

Ulusal klavyemiz koruma altına altındı. Milli klavyemiz tescil edilerek koruma kapsamına dahil edildi. Ulusumuza ait yerli üretim olan klavyemiz, on parmak prensipleri kapsamında üretildi. Kendi ülkemize ait olan bu klavyenin ismi ise E-Klavye. Sağlık ve rahatlık bakımından ürünü kullanacaklara olanak sunan E-Klavye’nin, yazım gücü göze çarpan özellikler arasında. Ulusal klavyemizin, deney ve matematiğin temel alınarak gelişmiş teknoloji ve metotlar ile tasarlandığı ve kullanılan diğer klavyelere kıyasla en bilimsel klavye özelliğinde olduğu açıkladı.

Türkçemize özel, ergonomik ve verimsel anlamda artış sağlayacak şekilde üretilen ulusal klavyemizin üreticisi, çocuklarımızın sağlıklı geleceği ve verimliliği açısından yarım asırı geçkin bir süre önce üretilen F-klavye yerine, zamanımızın gelişen teknolojisi ve bilimsel metotları ile üretilmiş E-klavye kullanılması gerektiğini belirtti.

Yeni üretilen ulusal klavyemize TÜBİTAK’ta destek vermekte. Ulusal klavyemizin diğer F klavye’ye oranla ağır basan esas nitelikleri mevcut. Bu nitelikleri; Konforlu kullanımı, rahatlığı, hızlı konusunda daha aktif ve ergonomik yapısı.  

Klavyenin üreticisi, klavyelerdeki esas değerin, kaliteli bir klavyede yer alan simgelerin yerleşimi şekli, açıklamasında bulundu. 

Türkçemiz ve on parmak prensiplerini dikkate alarak; simgelerin, parmak surati ve hareket yeteneğine uygun olarak tasarlandığı, ifadelerin yerleşiminin yazma kabiliyetini etkilediği ve kolay kullanımının olduğu aktarıldı. Bu durumunda da sadece, E klavyenin üretimde olduğunu gibi, deney ve matematik olarak metotlar ile başarı sağlanabileceği belirtildi.