5 Temmuz 2017 Çarşamba

Patent Tescili Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Patent tescili konusunda bilinmesi gerekenler konusunda ilk önce patent tescilini açıklayalım. Patent tescili, üretilen bir buluşun kişi yaya kuruluşlara yönelik olduğunu ispatlama ve üretilen buluşun art niyetler ile kullanılmasını önlemek amacı ile Enstitüsü eliyle koruma altına alınmasıdır. Patent müracaatı yapılan icadın veya buluşun kesin bir suret ile belirli bir takım standartlarda olmalıdır. Bu standartlarda olmayan müracaatlar reddedilir. Patent tescili, üretilen bir buluşun kişi yaya kuruluşlara yönelik olduğunu ispatlama ve üretilen buluşun art niyetler ile kullanılmasını önlemek amacı ile Enstitüsü eliyle koruma altına alınmasıdır. Patent müracaatı, yapılan icadın veya buluşun kesin bir suret ile belirli bir takım standartlarda olmalıdır. Bu standartlarda olmayan müracaatlar reddedilir.


Müracaatta Kimler Bulunabilir

Müracaatta bulunabilecek kişiler; buluş sahibi yada tüzel kişiler diğer ifade ile tasarım ile ilişkin sorumlu kişiler. Bunun yanı sıra buluş sahibi kişi veya kuruluşlar ile tüzel şahıslar ortak şeklinde müracaat edebilir. Konu ile ilgili önemli durum, müracaat etme vasıflı bireyler, proje doğrultusunda açıklanmalıdır. Sistem Patent A.Ş. aracılığı ile müracaatlarınız tam ve tescil alma garantisi ile en doğru ve profesyonel anlamda güvenilir biçimde yapılmaktadır.

Müracaat etmeye izni olan ve yetkili bireyler müracaatlarının başarılı olabilmesi açısından Enstitü bir takım evraklar istemektedir. Evraklar ile ilişkin bir eksiklik yada sorun çıkması halinde müracaat reddedilir. Evraklar eksik konusunda sıkıntı yaşanmaması açısından ihtiyaç duyacağınız tüm bilgiye www.sistempatent.com.tr adresimizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. Müracaat bir dilekçe ile birlikte gerçekleşmeli ve buluş ayrıntılı olarak açıklanarak proje dosyasında yer almalıdır. Enstitü buna ilave olarak buluş ile ilişkin saklanması talep edilen özellikler hakkında bilgi sahibi olmak isteyecek. Bu sebepten dolayı enstitü saklaması talep edilen özellikler ayrı olarak açıklanmalı müracaat dosyasına mutlaka ilave edilmelidir.

Sistem Patent A.Ş.’miz, patent müracaatları açısından güven duyabileceğiniz bir firma olarak 1999 yılında hizmet hayatımıza başladı. Günümüze kadar sayısız ve firma ile çalışarak ve sizlere profesyonel hizmet vermekteyiz. Tescil ve danışmanlık hizmetlerimizi ISO 9001 Sistemi hükümleri kapsamında vermekteyiz.