12 Ağustos 2017 Cumartesi

İnsan Bedendeki Hasarlı Bölgeleri Onaran Buluş

İnsan bedendeki hasarlı bölgeleri onaran buluş. Geliştirilen buluş ürünü cip, yaraları tedavi edecek. İnsan vücudunda oluşan yaraları onaran  nanoçip geliştiren, bilim insanları bu buluşu ile vücutta oluşan yaraları ve hasar görmüş organları tedavi etmeyi başardı.

İnsan bedendeki hasarlı bölgeleri onaran buluş sayesinde artık yaralar erkenden iyileşecek. İnsan bedeninde olan yaraların geçmesini beklemek bazen uzun sürebiliyor. Bilim insanlarının tasarımını yaptığı nanoçip buluşu ile, bundan böyle yaraların onarımı yani tedavileri kısa sürecek. Bu buluşun, aynı zamanda hasar gören organları da tedavi edebilmek özelliği mevcut. Doku nano-transfeksiyonu ismi verilen metotla yaraların üzerine yerleştirilen nanoçipler yaydıkları elektrik dalgaları sayesinde hücrelerden genlere elektrik iletilerek, hücrelerin farklı kazanmasını sağlıyor. 

Bu yöntem uygulanarak yaşlanmış olan hücreler farklı bir yapıya bürünerek gençleşiyor. Araştırmacılara göre, testi yapılan buluş ile, yaşlı yada ölen hücreleri genler sayesinde bir ortaklık içine alarak yenilenmesi olabilir. Çalışmayı gerçekleştiren ekibin lideri, ileride geliştirilen nanoçip ile birlikte, yaraları tedavi edebileceklerini ve hasar gören organların onarılacağını belirtti.