11 Temmuz 2017 Salı

Xiaomi Lisanslama Uzlaşmalarına Devam Ediyor

Xiaomi lisanslama uzlaşmalarına devam ediyor. Xiaomi, bilindiği gibi geçen sene Microsoft ile uzlaşı sağlayarak firmanı patentlerini almıştı. Bu seferde Nokia ile lisanslama işlemlerinde uzlaşan firma, patentlerine bir yenisini daha kattı.

Xiaomi lisanslama uzlaşmalarına devam ediyor. Geçen sene, Microsoft ile ortaklığa giden dev firma şimdi de Nokia ile anlaştı. Dev fima Microsoft'un patentlerini almasının üzerinden bir yıl geçtikten sonra, şimdi de Nokia ile patent lisanslama uzlaşına varan Xiaomi firmasının göze ağ ürünlerinde.


İki firma arasında imzalanan bu anlaşma 3 alanı kapsayan uzlaşının ilk konusu çapraz lisans verme konusunda, hücresel ağ ürünlerini üzerinde. İkincisi ise, konusu hakkında bilgi verilmeyen patentler, 3.sü ise Çinli firmaya, ağ ürünleri temin edecek olan Nokia, IP hizmeti alternatiflerinde ortaklık yapacak.

Bu iki firma üst kısımda konular dışından sanal gerçeklik, nesnelerin interneti, artış sağlanmış gerçeklik ve yapay zeka bakımından da beraber işlem görme üzere görüşme sağlayacak.

Xiaomi, diğer firma ait olan, büyük web destekleyici ve veri merkezi operatörleri adına yüksek hacimli minimum güç ihtiyacı duyulan ağ altyapı donanımlarının ve firmanın tanıtımını yeni yaptığı FP4 ağ işlemcisine veri merkezi ara bağlantı ve IP iletme ile veri merkezi çözümleri satın alacak.

Xiaomi, kurulması ile beraber kısa zamanda ürettiği akıllı telefonları ile birlikte ülke piyasasında hakim duruma geldi ve gününüzde 30 ülkede hizmet sunuyor.