30 Eylül 2017 Cumartesi

İstanbul’da Buluş ve Fikir Projesi Etkinliği Heyecanı

İstanbul’da buluş ve fikir projesi etkinliği heyecanı başladı. İstanbul’da düzenlenecek olan buluş ve fikir projesi etkinliği heyecanı sürüyor. 

İstanbul’da buluş ve fikir projesi etkinliği heyecanı başlaması ile birlikte, kurulduğu an ile birlikte kısa zamanda dünya genelinde benimsenen Maker Hareketi’nin bu yılda heyecanını yine ülkemiz üstlenecek. Önceki senelerde elde ettiği başarı ile tüm gözleri üzerine toplayan İstanbul Maker Faire’e bu sene de; buluş/icat geliştiren, üretmeyi seven mucitler, mühendisler, ustalar, sanatçılar, bilim kulüpleri, amatörler, öğrenciler, endüstriciler ve start-up’lar birbirinden değişik projeler ile müracaat ediyor. Bu eşsiz tecrübenin bir parçası olmayı düşünen gönüllüler ve fikirlerine güvenen proje sahipleri adına müracaatlar istanbul.makerfaire.com web sayfasından 15 Ekim’e kadar sürecek. Bu sen yaklaşık 15.000’den çok ziyaretçinin katılması beklenen organizasyona sponsor olmayı arzu eden de aynı aracıları kullanarak irtibat sağlayabilir.

Ana sponsorluğunu Bahçeşehir Koleji’nin üstlendiği etkinlikte, müzik ve eğlencede yer alıyor. Etkinlik kapsamında, drone yarışları, büyük enstalasyonlar, canlı müzik ve sokak sanatçılarının gösterileri ile birlikte, konferanslar, paneller gibi pek çok konularda yapılacak atölye eğitimleri de sunulacak. Şenlik havasında düzenlenecek ve ücretsiz olan etkinlikte maker kültürünü yakından tanıma şansı bulun katılımcılar ve proje üreticileri bu etkilikle bilgi sahibi olarak ayrılacak.

19 Eylül 2017 Salı

Ege’de 4. Ülkeler Arası Tasarım Çalıştayı Düzenlendi

Ege’de 4. ülkeler arası tasarım çalıştayı düzenlendi. Türk - Japon ortaklaşa Ege bölgesinde organize edilen çalıştayda, öğrencilerin geliştirdiği mavi yolculuk ve yat kiralama alana adına deniz araçları tanıtıldı.

Ege’de 4. ülkeler arası tasarım çalıştayına, Bodrum’da organize edilmesinin yanı sıra, etkinliğe, öğrenciler ve akademisyenler dahil oldu.  Bodrum'un çeşitli yerde 2 gün araştırmalarda bulan yaklaşık 25 öğrenci ve akademisyen, araştırmalarının ardından bölgeye has deniz araçlarının gerek geçmişine gerekse günümüze rehberli yapan yat ve tekne üreticilerini ve Bodrum Deniz Müzesini ziyarette bulundu.


Öğrencilerin tasarladığı projeler, çeşitli sektör temsilcilerinin katılımı ile sunumu yapıldı. Çalıştayla 2 üniversitenin tasarım sınıfları öğrencilerini bir çatı altına topladıkları belirtilirken, Türk ve Japon öğrenciler bir hususla ilişkin fikir ürettiler. Tasarım düşünceleri bakımından değerli bir proje. Bu öğrenciler önümüz içim birer tasarımcılardır. Bu onların ileride yapacakları çalışmaları adına da oldukça önemli bir deneyimdir, şeklinde açıklamalar yapıldı.

7 Eylül 2017 Perşembe

Gaziantep Ürün Tescilinde lider

Gaziantep ürün tescilinde lider. Gazi şehrimiz ili ile özdeşleşen ürünlerine tescil ettirerek bu alanda rekoru elinde bulunduruyor.
Gaziantep ürün tescilinde lider olmanın gururunu yaşıyor. Gaziantep ticaret odası koruma altına alınarak işaret alınması amacı ile müracaat ettiği ürünlerine onay geldi. İl adına son 2 ayda müracaat edilen 9 adet ürün Coğrafi İşaret tescili için yayına çıkarıldı.
Gazi ilimizin geleneksel tatlarına ilişkin sürdürdüğü Coğrafi İşaret müracaat çalışmaları bir nevi rekor egale ediyor. Gaziantep mutfak kültürünün olmazsa olmazları için bulunan Antep’in tırnaklı pidesi, fıstık ezmesi, firiği, lahmacunu ve peyniri koruma altına alınmak üzere yayına çıkartma başarısı elde etmişti. Oda, bu seferde kendisi ile özdeşleşen ürünlerini koruma altında aldırdı. Listede 4 adet Ürün Yer Alıyor Coğrafi işaret tescil müracaatına onay verilen ürünler ve iller yayınlandı. Antep ilimize özgü bulgur, kurutmalık patlıcan, köy kahkesi ve muskası gibi ürünler koruma altına alınması için yayımlanan ürünler arasında yer aldığı bilgisi geldi.
Gaziantep ticaret odasının müracaat ettiği ve yayına çıkan listede, 4 ürün ile ilk basamakta yerini alan gazi ilimiz, yayına konan ürünlerin 3 aylık bir bekleme aşamasından sonra tescil belgesi sahibi olacak belirtildi.
Odadan yapılan açıklamaya göre, 1,5 sene boyunca devam eden itinalı bir çalışmanın meyvelerinin alınmaya başladığını belirtilirken, sürdürülen çalışmalar sonucunda son 2 ayda ilimize özgü geleneksel lezzetlerin 9 adet ürünümüzün coğrafi işaret tescil müracaatına onay geldi. Bu ürünler birer marka şeklinde resmi anlamda tescil alması adına geri sayıma geçildi. Önümüzdeki ay içerisinde bu ürünlerimiz diğer tescilli ürünlerimiz arasına gireceği belirtildi. Bunun yanı sıra eylülde Antep pekmezi ve Antep meyan şerbeti adına da yapılan müracaatında olumlu şekilde sonuca bağlanmasının arzulandığı belirtildi.